Bordspeltoernooi @ Lokeren

find-us

Zondag 27 september vochten 160 board game fanaten het uit in Lokeren op een bordspeltoernooi georganiseerd door Winning Movez.

DEER LORD! moedigde de spelers aan vanop de zijlijn… en probeerde ze te overtuigen van onze (geweldige) party game.

trying-to-sell

Om onze toekomstige fans te verleiden, printten we het DEER LORD! BASIC spel uit aan hoge kwaliteit en voegden we een voorpagina toe met wat algemene informatie en de beknopte spelregels op de achterkant. We besloten de bundels te verkopen voor de luttele prijs van €1, gewoon om uit de kosten te komen.

Een spannend nieuw gezelschapsspel, zo goed als gratis, aan de man gebracht door twee charismatische entrepreneurs zoals wij, wie kan dat in hemelsnaam weerstaan? Maar de kers op de taart was zeker en vast ons prototype:

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=xzA87TwD63U” controls=”alt” showinfo=”no” autoplay=”yes” rel=”no”]

We boden ook één van onze dubbele uitbreidingen aan: ASYLUM + GEEK, speciaal voor de emotioneel en sociaal gestoorden, dachten we zo…

thick-figures

Het was niet altijd eenvoudig om de hardcore gamers even enthousiast te krijgen als wij. ‘Party games zijn gewoon niet mijn ding’ kregen we enkele keren te horen. Boe! Smoesjes! Zo gemakkelijk raak je ons niet kwijt, hoor!

bracelet

Tijdens het toernooi zelf was het natuurlijk kalm aan onze stand, wat ons de tijd gaf om Fréderic Moyersoen te leren kennen. Echte connaisseurs hebben misschien al gehoord van zijn bordspel / party game ‘Saboteur‘. Hij nodigde ons uit om zijn laatste creatie ‘Siege’ te testen, een (semi)coöperatief bordspel waar de spelers moeten samenwerken om het kasteel te verdedigen… of hun team achterlaten en weglopen. We waren meteen overtuigd.

Ons kasteel overleefde de belegering en Dries was de ultieme winnaar. Dennis zou op de gedeelde eerste plaats hebben gestaan, maar koos om een pact te sluiten met de veroveraars. De collaborateur! Radbraak de verrader!

Al bij al was het een geweldige dag. Fijne mensen leren kennen, spelletjes gespeeld, nieuwe fans bij.

Dan rest er ons enkel nog de vraag…

deer-in-the-room